Вести
19.05.2011

Међународна експертска група у Центру за усавршавање кадрова АБХО


У Центру за усавршавање кадрова АБХО у Крушевцу завршава се трећи састанак међународне експертске радне групе за имплементацију пројекта „Регионални Центар АБХО“. У раду ове експертске групе учествују представници земаља чланица Форума за помоћ земљама југоисточне Европе (South East Europe Clearinghouse – SEEC).

Форум за помоћ земљама југоисточне Европе до сада је организовао више састанака и конференција на различитим нивоима, пре свега на нивоу министара одбране и помоћника министара одбране земаља чланица.

На досадашњим састанцима државе региона предлагале су да се неки од њихових капацитета користе у оквиру регионалне сарадње у области одбране. Развој Регионалног центра АБХО у Крушевцу прихваћен је као први на приоритетној листи Форума и све чланице Форума подржале су ову иницијативу.

Министарство одбране и Војска Србије организовали су посету експерата из свих земаља чланица Форума, како би их информисали о реализованим задацима и усагласлили ставове у вези са даљим развојем пројекта.

 

 

Email