Вести
20.09.2012

Обележен Дан Бригаде везе


Свечаним постројавањем и тактичко-техничким збором са приказом дела нове телекомуникационо-информатичке опреме, данас је у касарнама „Бањица“ и „Топчидер“ обележен Дан Бригаде везе.

Говорећи о  тежишним задацима у претходном периоду, командант Бригаде пуковник Влатко Курај истакао je да је нарочито значајно што је oбезбеђена непрекидност и квалитет рада телекомуникационо-информационог система Министарства одбране и Војске Србије.

– Припадници Бригаде везе активно учествују у изградњи функционалних модела, заједно са припадницима Војнотехничког института, за потребе покретне компоненте интегрисаног телекомуникационо-информационог система. Такође, значајним  доприносом у реализацији вежби „Авала 2012“ и „Штит-02“, припадници Бригаде потврдили су спремност за квалитетно телекомуникационо и информатичко обезбеђење, истакао је пуковник Курај, и додао да су дали значајан допринос и у  реализацији међународне телекомуникационо-информатичке вежбе „Combined Endavour 2012“, која се данас завршава у немачком граду Графенбергу.

Пуковник Курај подсетио је да су припадници Бригаде везе редовно учествовали на стручним конференцијама из области телекомуникација, а многи од њих стекли су сертификате „Cisco“ академије.

– Уверен сам да ће резултати које смо до сада постигли представљати подстрек у нашем даљем раду на војностручном усавршавању, изградњи и осавремењавању телекомуникационо-информационог система и укупном јачању оперативних способности Бригаде, закључио је пуковник Влатко Курај.

Email