Вести
02.03.2017

Годишња анализа логистичке подршке Војске Србије


У Дому Гарде на Топчидеру данас је одржана анализа логистичке подршке Војске Србије за 2016. годину, на којој је присуствовао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са сарадницима, а којом је руководио начелник Управе за логистику бригадни генерал Жељко Нинковић.


Скуп је започео минутом ћутања због несреће која се догодила у ТРЗ Крагујевац у којој је живот трагично изгубио потпуковник Мирослав Перишић.

У уводном обраћању, генерал Нинковић истакао је значај логистичке подршке и утицај на изградњу оперативних и функционалних способности Војске Србије.

На данашњој анализи је посебно истакнуто да су логистичке јединице Војске Србије током 2016. године обезбедиле непрекидност реализације свих логистичких задатака, као и да је у времену великих изазова унапређени приступ решавању логистичких захтева командантима свих јединица пружио могућност несметаног и безбедног извршавања задатака.

Такође, могло се чути да су ограничења која се огледају кроз финансијски и материјални аспект, успешно превазилажена добром организацијом рада и креативном применом постојећих закона и прописа.


Констатовано је и да је успешност и спремност комплетног логистичког система Војске Србије у 2016. години вишеструко потврђена кроз бројне вежбе и извршавање задатака на обезбеђењу државне границе и Копнене зоне безбедности.

Email