Вести
29.04.2009

Отворена теретана у гарнизону Рашка


Припадници 21. пешадијског батаљона из Рашке, којим командује потпуковник Мирослав Стефановић, сопственим средствима су опремили теретану. Теретана ће омогућити свим припадницима батаљона да вежбају и развијају своје физичке способности, без обзира на временске услове.

Теретану у касарни ,,Стефан Немања'', јуче је свечано отворио командант 2. бригаде Копнене војске, бригадни генерал Видоје Живковић. Обраћајући се присутнима, генерал Живковић је нагласио да је физичка кондиција важна за сваког човека, а посебно за припадникe Војске Србије, пошто свакодневни задаци и обавезе војника изискују велика психофизичка напрезања. „Припадници Војске Србије морају физичку кондицију подићи на виши ниво - рекао је генерал Живковић - и ми смо том задатку озбиљно приступили“.

Приликом отварања теретане, одржан је и спортски дан, на коме су старешине и војници приказали сегменте физичке обуке, попут јутарњег вежбања, часова физичке обуке, кондиционих маршева, програма убрзаног подизања кондиције, часова примењеног вежбања и слободних спортских активности. Изведена је и вежба специјалних састава, која је уверљиво показала у којој мери припадници Војске Србије морају да буду физички спремни.

Email