Вести
08.09.2011

Припреме за заједничко гађање Војске Србије и ОС Мађарске бродском артиљеријом


Припадници Речне флотиле и Првог пука за противминска дејства Оружаних снага Мађарске припремају се на Дунаву за предстојећа заједничка артиљеријска гађања циљева на копну и води. Они ће гађати из бродског артиљеријског наоружања, од 12. до 14. септембра на полигону „Тител“, на реци Тиси. 

Током првог дана практичног рада осамнаест припадника Оружаних снага Мађарске на челу са потпуковником Жолтом Силађијем, замеником команданта пука, обучавали су се, између осталог, и у примени процедура Војске Србије када су у питању гађања из бродског наоружања.        

Увежбавањима Речне флотиле, у којима су учествовала три речна миноловца из састава ове јединице, руководио је мајор Анђелко Стаменковић. 

Потпредседник Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу др Томислав Стантић, примио је припаднике Војске Србије и Оружаних снага Мађарске, учеснике предстојећег заједничког гађања. 

Том приликом Стантић је изразио задовољство што се сарадња између Србије и Мађарске одвија и на пољу одбране, наглашавајући при том важну улогу војски приликом пружања помоћи становништву угроженом елементарним непогодама.

Email