Вести
17.05.2010

Основни штабни курс у области цивилно-војне сарадње


Oд 17. до 28. маја у просторијама Центра за усавршавање кадрова АБХО у Крушевцу одржава се Основни штабни курс у области цивилно-војне сарадње.Курс похађа 23 официра, један подофицир и једно цивилно лице. Циљ курса је да лица на усавршавању стекну основна знања о цивилно-војној сарадњи и обуче се за рад у области процеса оперативног планирања и рада команде на доношењу војне одлуке, по садржајима цивилно-војне сарадње. Наставу на курсу изводе старешине Одељења за цивилно-војну сарадњу Генералштаба Војске Србије (Ј-9).

Курс који је управо започео први је курс из области цивилно-војне сарадње који се у Војсци Србије реализује без учешћа страних предавача и без помоћи или подршке старешина за ЦВС из оружаних снага партнерских земаља. Курс се састоји од теоретског и практичног дела. Током наставе, полазници ће се упознати са теоретским одређењима ЦВС код нас и у свету, са основама преговарања и биће им приказан један од начина припреме и вођења састанка ЦВС.

С обзиром да је вештина комуницирања важан квалитет који старешина за ЦВС треба да поседује, реализоваће се предавања и вежбе из области комуникацијских вештина и биће приказани различити модели понашања, што ће курсистима пружити квалитетну основу за даље припреме и лично усавршавање за рад на формацијском месту. Практични део наставе обухватаће решавање супозиција у приближно реалним условима, у простору, уз ангажовање маркираната.

Email