Вести
30.03.2010

НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У ПОСЕТИ ИТАЛИЈИ


Начелник Генералштаба Војске Сербије, генерал-потпуковник Милоје Милетић, са делегацијом, борави у званичној посети Италији. По слетању на војни аеродром Ћампино, генерала Милетића је, уз војне почасти, дочекао начелник Генералштаба одбране Италије, генерал Винћенцо Кампорини. У току званичних разговора двојица начелника генералштабова су разменила мишљења о актуелној безбедносној ситуацији у региону и о билатералним односима двеју војски, наглашавајући да су војно-војни односи веома добри, али и да има простора за даље унапређење сарадње, пре свега у области обуке и образовања.  

Генерал Милетић је посетио и Здружену оперативну команду Генералштаба одбране Италије и упознао се са тренутним ангажовањем припадника Оружаних снага Италије у међународним мисијама.  

Генерал Милетић ће данас посетити Школу за подофицире Копнене војске, Команду авијације Копнене војске и Центар за симулацију и сертификацију јединица Копнене војске Оружаних снага Италије. Обилазак ових јединица и институција показује опредељење за сарадњу двеју Војски, пре свега у обуци. 

Email