Вести
15.06.2009

Финална планска конференција војномедицинске вежбе „MEDCEUR 2009“


У Нишу је данас започела са радом Финална планска конференција војномедицинске вежбе MEDCEUR 2009, што представља завршну фазу припрема за међународну вежбу која ће се одржати почетком септембра у Нишу. 

На почетку конференције одржане су билатералне консултације представника српске и америчке делегације и састанак са органима цивилних предузећа и царине. Наредних дана, са представницима десет земаља, чланица програма Партнерство за мир, усагласиће се отворена питања о вежби. На крају планске конференције, кодиректори вежбе, потпуковник Горан Десанчић и пуковник Тимоти Браун, потписаће План извођења вежбе. Координатор активности испред тима МО и ВС за планирање војномедицинске вежбе, пуковник Жељко Петровић, нагласио је да ће команда вежбе крајем августа и почетком септембра заживети у пуном профилу .

„MEDCEUR 2009“ ће бити једна од најзначајнијих овогодишњих активности српског војног санитета и Војске Србије у целини. Вежба се већ неколико година организује у различитим земљама, а наши представници су учествовали на вежбама у Молдавији 2007. и Хрватској 2008. године. Организатори овогодишње вежбе су Војска Србије и Европска команда ОС САД. Почетку рада финалне планске конференције присуствовао је заменик команданта Здружене оперативне команде бригадни генерал Милан Мојсиловић.        

Email