Вести
15.11.2008

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ


 

Јуче су припадници Копнене војске на свечаностима у Нишу, Новом Саду, Краљеву, Лесковцу, Врању, Крушевцу, Куршумлији, Прокупљу, Рашкој, Новом Пазару, Зајечару, Бачкој Тополи и Сремској Митровици обележили 16.новембар - Дан копнене војске и Дан рода пешадије. У нишкој касарни “Мија Станимировић” делегације команде Копнене војске, Треће бригаде KoВ, Мешовите артиљеријске бригаде ВС, Удружења војних пензионера, организације РВС и Удружења бораца положиле су венце на споменик старешинама и војницима погинулим у периоду од 1991-1999.године.

Свечаном скупу који је одржан у Клубу ВС у Нишу присуствовали су командант Копнене војске генерал-потпуковник Младен Ћирковић, представници МО, локалне самоуправе града Ниша, Клуба генерала и адмирала, Удружења војних пензионера и других удружења и организација у Нишу. У свом говору генерал Ћирковић је подсетио на светле дане Колубарске битке и нагласио:” Пратећи своје традиције и гледајући у будућност, Копнена војска настоји да извуче максимум из расположивих ресурса. Оптимална организација и структура са једне и стална обука и увежбавање са друге стране, дају нам за право да кажемо да је Копнена војска спремна и способна да изврши задатке које пред њу постави отаџбина”.

У Нишу су поводом Дана Копнене војске организовани и бројни културни догађаји. Оркестар Копнене војске одржао је три променадна концерта на више локација у граду, док је у нишком Клубу ВС отворена изложба сликара и вајара Бате Анђелковића из Вучја.

 

Email