Вести
29.09.2015

Дан Специјалне бригаде и Отворени дан у Панчеву


Свечаношћу у панчевачкој касарни „Растко Немањић“ данас је обележен Дан Специјалне бригаде – 29. септембар, а организован је и „Отворени дан“ те су капије касарне биле отворене за све посетиоце.Командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, представници Министарства одбране и Војске Србије, МУП-а, представници локалне самоуправе, Српске православне цркве, као и бројни грађани, присуствовали су данашњој свечаности.

Командант Специјалне бригаде бригадни генерал Зоран Величковић рекао је да је Специјална бригада јединица „елитног строја српске војске“, која је у периоду између два празника извршила успешно све задатке, с посебним акцентом на унапређењу оперативних способности бригаде.– Истакао бих и обуку са припадницима осталих састава Војске Србије и МУП-а, а достојно смо представљали Војску Србије и нашу државу на међународним вежбама. Наши припадници учествују и у мултинационалним операцијама УН и ЕУ, где су показали висок ниво професионализма због чега су изузетно цењени, нагласио је генерал Величковић и додао да је процес одабира кадра, односно квалитетних људи, најзначајнији фактор успеха у Специјалној бригади.

После војничког дела свечаности и свечаног дефилеа, команданти су положили венац у спомен-соби Специјалне бригаде у знак сећања на погинуле припаднике.


Посетиоци су имали прилику да погледају арсенал савременог наоружања и опреме који користи ова елитна јединица наше војске.

Специјална бригада је формирана 29. септембра 2006. године обједињавањем 72. специјалне бригаде, 63. падобранске бригаде и делова 82. поморског центра и Противтерористичког одреда „Кобре“.

Дан Специјалне бригаде — ФОТО-ГАЛЕРИЈА

Email