Вести
20.10.2011

Почела вежба „Топлица 2011“


Погледајте ФОТОГАЛЕРИЈУ!

У Центру за обуку путем симулација Управе за обуку и доктрину Генералштаба данас је почела вежба „Топлица 2011“ која ће трајати до 28. октобра. Вежбу изводи 37. механизовани батаљон 3. бригаде Копнене војске. На почетку вежбе учесницима су се обратили начелник Центра за обуку путем симулација пуковник Зоран Лучић и пуковник Бошко Зорић, начелник Одељења за обуку.

Вежбом чија је тема „Механизовани батаљон у одбрани с преласком у противнапад“ руководиће потпуковник Слађан Стаменковић, начелник штаба 3. бригаде.

Циљ вежбе је да се на практичним задацима покаже и унапреди способност припадника 37. механизованог батаљона у планирању, припреми и извођењу операција подржаних рачунарским симулацијама.

Вежба ће се реализовати у две фазе. Први део трајаће до 24. октобра када ће се радити на припреми вежбајуће команде, обуци контролора, оператора и других елемената вежбе. Након тога прелази се на практични део вежбе у одбрамбеним операцијама батаљона у симулираном оперативном окружењу из прве мисије Војске Србије.

После вежбе „Виртуални искорак 2011“ у јуну ове године, Центар за обуку путем симулација други пут је обезбедио виртуелни приказ реалности оперативног окружења, као и активности замишљеног непријатеља, борбене подршке и осталих виртуелних елемената у зони операције. Центар обезбеђује и контролу на вежби и рад тима за анализу после активности.

Email