Вести
19.02.2010

Oбележен Дан информатичке службе


Дан информатичке службе свечано је обележен у Управи за информатику и телекомуникације Генералштаба Војске Србије у касарни «Бањица» у Београду. Пригодној свечаности присуствовали су представници Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије.

Поздрављајући госте и честитајући празник свим припадницима информатичке службе, начелник Управе за информатику и телекомуникације генерал-мајор Радивој Вукобрадовић нагласио је да су у овој области у протеклом периоду направљени крупни помаци.

- Наши припадници наставили су тренд примене и унапређења информатичке технологије у Војсци Србије. Посебни резултати постигнути су на плану коришћења и доступности интернета. У односу на 2008. годину двоструко је повећан број корисника интернета и брзина протока информација – нагласио је генерал Вукобрадовић.

Према његовим речима, главни циљ у народном периоду биће рад на одржавању постојећих, увођење нових и обједињавање свих информатичких система које користи Војска Србије, као и увођење дигиталног пословања које укључује и коришћење електронског потписа.


Email