Вести
02.11.2012

Завршетак радионице о доктринарним документима


У организацији Управе за обуку и доктрину Генералштаба од 29. октобра до 2. новембра реализован је семинар – радионица „Преглед процеса одобравања доктринарних докумената и принципи развоја тактичких доктринарних докумената“.

У раду семинара ангажован је трочлани тим Центра за цивилно-војне односе Поморске последипломске школе из  Монтереја, САД. Семинару је присуствовало 26 припадника Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије.

Учесницима се данас обратио начелник Управе за обуку и доктрину генерал-мајор Јовица Драганић, који је рекао да је израда правила и упутстава важно питање за Војску Србије, да у изради користимо сопствена искуства и традиције, али и савремена искуства других земаља, уважавајући захтеве времена у ком се доктрина ствара и примењује.

Генерал Драганић нагласио је и да семинар представља наставак претходно одржаног курса за оспособљавање лица за израду доктринарних документа и реализације активности на унапређењу функције доктрина у систему одбране.

- Управа за обуку и доктрину наставиће да ствара услове за развој доктрине као једног од најважнијих чинилаца оперативних способности у Војсци Србије, истакао је генерал Драганић.

Email