Вести
14.09.2012

Припадници Речне флотиле на гађању у Мађарској


У оквиру вежбе „Iron Cat 2012“, припадници речних јединица артиљеријске специјалности 1. речног одреда Речне флотиле и 1. пука за противминска дејства оружаних снага Мађарске извели су јуче на полигону „Zero point“ у Варпалоти заједничко гађање циљева на копну и у ваздушном простору.

Припадници Речне флотиле на гађању у МађарскојГађањем је руководио заменик команданта 1. пука за противминска дејства потпуковник Золт Силађи.

Гађању су присуствовали команданти Копнене војске и Речне флотиле генерал-мајор Милан Мојсиловић и пуковник Андрија Андрић, са наше стране, и команданти Здружене оперативне команде и 1. пука за разминирање бригадни генерал Јанош Хусар и потпуковник Атила Курго, са мађарске стране.

Дванаест извршилаца гађало је двадесетмилиметарским једноцевним и четвороцевним топовима са стационарних платформи, на три мете: оклопни транспортер на даљини од 850 метара, хеликоптер на даљини од 650 метара и оклопно возило пешадије на даљини од 450 метара.

Прошле године је заједничко артиљеријско гађање циљева на копну и води „Iron Cat 2011“ изведено на артиљеријском полигону на реци Тиси код Титела, са речних миноловаца Речне флотиле.

Речна компонента 1. пука за противминска дејства оружаних снага Мађарске такође је опремљена речним миноловцима класе „нештин“, тип 331, наше производње, изграђеним крајем седамдесетих година.


Email