Вести
22.03.2011

У Команди ВиПВО отворен Одсек за безбедност летења


У Команди Ваздухопловства и противваздухопловне одбране у Земуну данас је свечано отворен Одсек за безбедност летења чије је техничко опремање помогла Краљевина Данска. Отварању су присуствовали заменик команданта ВиПВО бригадни генерал Срето Малиновић и амбасадорка Краљевине Данске у Србији Мете Кјуел Нилсен.

Генерал Малиновић се том приликом захвалио за досадашње ангажовање Краљевинe Данскe у помоћи нашем ваздухопловству и подсетио на недавну помоћ те земље приликом формирања Оперативног центра ВиПВО као и Службе трагања и спасавања.

Одсек за безбедност летења при Команди ВиПВО представља кључни део интегрисаног вишеслојног система за безбедност летења ваздухопловних снага. Такође, задужен је и за бригу о испуњавању строгих стандарда и процедура које имају за циљ повећање свеукупне безбедности летења нашег ваздухопловства.

Донацијом Краљевине Данске, Одсек је у потпуности технички опремљен. Постављена је инфраструктура која ће умрежити организационе целине које ће бринути о безбедности летења на нивоу ваздухопловних бригада и ескадрила са могућношћу за врло брзу размену информација везаних за безбедност летења.

 

Email