Вести
15.11.2011

Примопредаја дужности начелника Управе за оперативне послове


Генерал-мајор Драган Колунџија предао је данас у Генералштабу Војске Србије дужност начелника Управе за оперативне послове пуковнику Стојану Батинићу.

После вишедеценијског рада у униформи, генерал Колунџија одлази у пензију. У својој војничкој каријери обављао је командне дужности, од командира вода до команданта Оперативних снага, а на челу Управе за оперативне послове Генералштаба био је пет година.

Обраћајући се присутнима, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милоје Милетић оценио је своју дугогодишњу сарадњу са генералом Колунџијом као изузетну. Генерал Милетић пожелео му је добро здравље и поручио да у заслуженој пензији више времена проводи са својим најмилијима.

Пуковник Батинић у досадашњој каријери командовао је јединицама од нивоа вода до бригаде, а обављао је и значајне дужности у Генералштабу. Начелник Генералштаба пожелео му је успех у даљем раду.

Захваљујући се на указаном поверењу, пуковник Батинић изразио је уверење да ће припадници Управе за оперативне послове, као и до сада, професионално и одговорно извршавати задатке. Он је у име колектива уручио плакету генералу Колунџији.

Email