Вести
07.10.2011

Обележен Дан 3. бригаде


Погледајте ФОТОГАЛЕРИЈУ!

Припадници 3. бригаде Копнене војске данас су свечано обележили 7. октобар – Дан Бригаде.

Свечаности у нишкој касарни „Књаз Михаило“ присуствовали су командант Копнене војске генерал-потпуковник Љубиша Диковић, са сарадницима, начелник Нишавског округа Александар Цветковић, председници општина Медијана, Куршумлија, Мерошина, Бојник, Бољевац, Лебане и Медвеђа, представници општина Житорађа, Блаце и Црвени крст, представници МУП-а, Српске православне цркве и привредног, културног и јавног живота града Ниша.

У свом обраћању, генерал Диковић поздравио је чланове породица погинулих припадника јединице, представнике локалне самоуправе и бивше команданте и, том приликом, посебно истакао:

„Копнену војску и 3. бригаду красе висок ниво организације, стабилно командовање, велика дисциплина и одговорност, и то треба да буду особине свих јединица Копнене војске.“

Командант 3. бригаде пуковник Желимир Глишовић подвукао је да су у периоду између два празника извели велики број тактичких вежби, бојних гађања и тактичких увежбавања у свим временским и амбијенталним условима. Он је додао да је стручно усавршавање изведено и кроз разне курсеве у земљи и иностранству, стручне расправе, семинаре и показне вежбе, као и да је велики напредак остварен на пољу унапређења одржавања борбених система.

Поводом Дана 3. бригаде, министар одбране наградио је учесника у мултинационалној операцији на Кипру професионалног војника десетара Дарка Вучића.

За најбољу јединицу ранга чета – батерија у 3. бригади проглашена је чета за општу логистику из 39. логистичког батаљона из Ниша, најбоља чуварска служба је чуварска служба касарне „Топлички устанак“ у Куршумлији, а најбоља база у Копненој зони безбедности је база „Медевце“ у одговорности 310. инжињеријског батаљона из Прокупља.

Поводом Дана јединице, честитке припадницима 3. бригаде упутили су министар одбране и начелник Генералштаба Војске Србије.

Email