Вести
03.09.2012

Почела обука војника на добровољном служењу војног рока


Пријем војника на добровољно служење војног рока, ЛесковацУ лесковачку касарну „Војвода Петар Бојовић“ у суботу је пристигло 185 војника на добровољно служење војног рока и 81 кадет 137. класе Војне академије на основну индивидуалну обуку.

Обучавање траје до 13. октобра, после чега војници настављају оспособљавање у центрима за специјалистичку обуку, у складу са додељеним специјалностима, а кадети студије на Војној академији.

Војници и кадети ће се у тродневном периоду прилагођавања упознати са касарном, задужити лично наоружање, формирати војне колективе и почети са интензивном обуком.

Пријем војник на добровољно служење војног рока, Ваљево„Почетна сазнања о војном позиву су веома важна - наглашава командант Трећег центра за обуку пуковник Жарко Лазаревић - и утолико је већа наша одговорност у обучавању војника који су добровољно дошли на служење војног рока и кадета Војне академије. Опредељење свих припадника Центра је да се на овом задатку максимално ангажујемо и реализујемо све планиране садржаје, како би остварили циљ и новопримљене војнике и кадете у потпуности оспособили за одбрану земље.“

У касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву такође је примљена септембарска генерација војника на добровољном одслужењу војног рока. Уз звуке хармоникаша, поздрав и понеки сузу војници из Ваљева, Шапца, Београда, Сремске Митровице... опраштали су се од својих родитеља, пријатеља и девојака.

У  1. центру за обуку, у сомборској касарни „Аеродром“, примљено је 160 војника на добровољно служење војног рока.

Email