Вести | Цивилно-војна сарадња
27.08.2014

Генерал Диковић обишао припаднике Војске ангажоване у Обреновцу


Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишао је данас припаднике Војске Србије ангажованe на рашчишћавању у обреновачким насељима којa су највише страдала у недавним поплавама које су погодиле тај град.

Том приликом, генерал Диковић је истакао да припадници наше војске већ шест дана раде на рушењу објеката за које не постоје могућности санације и адаптације.

– Изузетно сам задовољан ефикасношћу рада наших припадника. Са јучерашњим даном успели смо да рашчистимо 76 објеката, а за данас је планирано да буде рашчишћено још осам објеката, што је изузетан темпо – нагласио је генерал Диковић додајући да многи грађани Обреновца помажу војсци да би се што пре створили услови за изградњу нових објеката пре зиме. Он је, такође, оценио да је сарадња са представницима локалне самоуправе на високом нивоу.

Према речима шефа Радне групе Копнене војске потпуковника Живка Јовановића, Војска Србије у овој фази уклања објекте који су проглашени неусловним за живот, а на рашчишћавању је ангажовано 67 лица из свих састава Копнене војске, као и 35 машина.

Email