Вести
15.05.2017

Припадници Војске Србије на вежби „LOGEX 17“ у Тирани


Припадници Војске Србије, њих 12, учествују на командно-штабној вежби „LOGEX 17“ која се одржава од 08. до 19. маја ове године у Симулационом центру Команде за обуку и доктрину Оружаних снага Албаније у Тирани.


Осим наших припадника на вежби учествује скоро 80 припадника оружаних снага осам земаља — Албаније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Финске, Македоније, Молдавије, Црне Горе и Шведске.

Командно-штабна вежба „LOGEX 17“ је замишљена као рачунарски подржана вежба софтвером LOGFAS, где је 11 наших припадника ангажовано у саставу команде играјуће мултинационалне бригаде, а један је део контролног апарата вежбе.

Циљ ове вежбе је побољшање интероперабилности између учесника у планирању и извршењу формирања, ангажовања, одрживости и дезангажовања јединица са нагласком на развоју мултинационалне логистичке подршке. Вежба треба да омогући обуку логистичког кадра, приближи учесницима вежбе НАТО процедуре за израду и коришћење логистичких планова, повећава сарадњу и координацију међу учесницима и припреми их за планирање и извршење могућих будућих операција.

Email