Вести | Спорт у Војсци
14.10.2011

Војни олимпијац


Мирне и сигурне руке

На Европском првенству у стрељаштву, одржаном у Ковилову крај Београда, старији водник Саша Мудринић поставио је нови државни рекорд у гађању из пиштоља валтер ГП 10 брзом и прецизном паљбом, с упуцаних 579 кругова.
 
Стрељаштвом се успешно бави већ десетак година и за то време постигао је низ запажених резултата у гађању из ваздушног и малокалибарског пиштоља, те из пиштоља великог калибра средишњег паљења. Као члан спортског тима Војске Србије учествовао је на Војним олимпијским играма 2007. у Индији и Светском војном првенству 2009. године у Загребу.

У саставу стрељачке репрезентације Србије учествовао је и на Европском првенству у стрељаштву. Актуелни је екипни државни рекордер у дисциплини пиштољ и вицешампион Србије у стрељаштву прошле године. Члан је Стрељачког клуба „Академац“, где га тренира пуковник Митја Гргић.

Каријеру војног спортисте старији водник Мудринић започео је 2001. године као члан спортске екипе тадашњег суботичког гарнизона у дисциплинама војнички вишебој и оријентиринг. Од тада се на спортским првенствима свих нивоа Војске Србије такмичи искључиво у дисциплинама стрељаштва. На дужности је главног подофицира у Команди артиљеријског ракетног дивизиона за ПВД Прве бригаде.
 
Иако тренира већином у Инђији, у Стрељачком клубу „Младост“, где и живи, Мудринић каже да су најбољи услови за тренинг у Војној академији. Тренира напорно, свакодневно, по два сата. Од загревања и разгибавања свих мишића до зглобова и кичме. Следе опаљење из пиштоља на празно, током којих, за време само једног тренинга, руком подигне више од 150 килограма. Тек тако припремљен гађа у мету.

Тренутно се припрема за учешће на државном првенству у стрељаштву, које ће се крајем наредног месеца одржати у Новом Саду.

Пошто бављење врхунским спортом захтева много воље и личних одрицања, Мудринић наводи да му је дугогодишња подршка породице од непроцењивог значаја и да без тога не би било ни говора о значајнијим спортским резултатима.

Email