Вести
11.06.2012

Курс „ADAMS Staff Officer“


Курс „ADAMS Staff Officer“, који организује Управа за логистику  Генералштаба, почео је данас у  Центру за обуку логистике у Крушевцу.

Курс „ADAMS Staff Officer“Полазници петодневног курса су официри логистичких специјалности из састава Војске Србије, а наставу реализују инструктори НАТО школе за комуникације и информационе системе из Латине у Италији.

У току курса полазници ће се упознати са могућностима модула софтверског пакета ADAMS/LOGFAS који је намењен за организацију превожења и транспорта у здруженим, оперативним и националним командама и начином подршке снагама у мултинационалним операцијама.

Вођа инструкторског тима потпуковник Ђузепе Продомо из оружаних снага Италије истакао је на отварању курса да у Центру за обуку логистике постоје сви неопходни услови да се курс реализује на високом нивоу и изразио задовољство опремљеношћу информатичког кабинета који је формиран  прошле године донацијом Краљевине Данске.

Потпуковник Продомо је изразио надање да ће по завршетку курса полазници имати добру основу да унапређују своје знање по питањима софтвера у области логистике, те да ће стечено знање преносити на остале припаднике Војске Србије који се баве логистиком.

Отварању курса присуствовали су пуковник Мирослав Гвозденовић и потпуковник Зинаја Драгиша из Управе за логистику, пуковник Жељко Чобић из Команде за обуку и заступник команданта Центра за обуку логистике потпуковник Милан Терзић.

Email