Вести
21.12.2010

Информисање припадника система одбране


Министар одбране Драган Шутановац одржао је данас информисање припадника система одбране коме су присуствовали: начелник Генералштаба генерал-потпуковник Милоје Милетић, државни секретари у Министарству одбране и најодговорније старешине Војске Србије. Била је то, већ традиционална прилика, да први човек система одбране укаже на главне резултате у години на измаку и представи основне задатке за наредни период.

Министар Шутановац је у први план ставио реформе система одбране, које, како је рекао, никада не могу бити у потпуности завршене. Истакао је значај нових закона и подзаконских аката, професионализацију Војске и нову и ефикаснију организацију Министарства одбране. Министар је представио и структуру буџета одбране и перспективе његовог развоја.

Шутановац је истакао значај међународне војне сарадње са аспекта Европске Уније, сарадње са Натоом у оквиру Партнерства за мир, регионалних иницијатива, међународних уговора и учешћа наших припадника у мировним мисијама. Министар је подсетио и на бројне вежбе у земљи и иностранству на којима су припадници ВС учествовали са успехом.

Он је навео и главне резултате у области људских и материјалних ресурса које је постигло Министарство током 2010 године. Министар се осврнуо и на питања истраживања и развоја, војног школства и здравства, реализације Мастер плана и односа са јавношћу, то јест промоције војске међу грађанима.

Министар Шутановац је указао и на главне захтеве и задатке који систем очекују током 2011. где је, између осталог, навео и: ефикасније располагање буџетом, опремање новим униформама и осталим борбеним средствима и веће ангажовање у мировним мисијама.

 

Email