Вести
06.07.2009

ПОЧЕО ОТВОРЕНИ ВИШЕБОЈ ЈЕДИНИЦА СПЕЦИЈАЛНЕ НАМЕНЕ


Јуче је на нишком аеродрому oтворен 12. отворени вишебој јединица специјалне намене. У такмичењу, поред припадника Војске Србије, учествују екипе специјалних јединица оружаних снага Бугарске и Кипра, Жандармерије и ветерана, док се делегација ОС Босне и Херцеговине налази у статусу посматрача.

Oтварању такмичења у вишебоју присуствовали су начелник штаба Команде Копнене војске, бригадни генерал Војин Ч. Јондић, председник нишке градске општине Медијана Драгослав Ћирковић, изасланик одбране Републике Бугарске у Србији, пуковник Илиан Крстев, представници МУП, СПЦ и бројни други гости.

Генерал Јондић је такмичарима поручио да их очекује борба с временом, самим собом и са противницима и да у тој борби морају бити војнички одлучни, фер и коректни, а победиће најбољи.

Командант Специјалне бригаде, бригадни генерал Илија Тодоров, обратио се ученицима вишебоја позивом да у два напорна дана надметања покажу вољу и жељу за победом и остваре најбоље резултате. Он је нагласио да ће победник бити свака екипа која дође на циљ, а победнички пехар добиће најбољи међу најбољима.

У склопу отварања вишебоја изведен је дефиле учесника, такмичари су посетили спомен-собу 63. падобранског батаљона, а падобранци су извели атрактивне демо скокове.

Такмичење се први пут, уместо у ширем рејону Ниша, одржава у ширем рејону Краљева. Чланови екипе које се боре за победнички пехар извешће падобранске скокове, кретати се по непознатом терену помоћу топографске карте, извршавати тактичке и ватрене задатке, и притом настојати да стазу савладају у што краћем року.

 
Email