Вести
09.05.2009

Отворени дан у Крушевцу и Панчеву


У крушевачкој касарни ,,Цар Лазар'', данас је одржана акција ,,Отворени дан'', у којој је учествовало више од 1000 грађана Крушевца, углавном деце и омладине.

Припадници Шестог центра за обуку, Центра за обуку логистике, Центра за усавршавање кадрова АБХО и 246. батаљона АБХО приказали су присутним грађанима наоружање и опрему својих јединица, као и најзанимљивије делове обуке.

Старијим посетиоцима најзанимљивији је био приказ обуке службених паса и вежба гашења пожара противпожарним средствима, док су деца била одушевљена атрактивном вожњом мотоцикала.

У оквиру акције, гости су обишли просторије за живот и рад војника, музеј Атомско-биолошко-хемијске одбране и друге објекте.

У касарни ,,Народни херој Стевица Јовановић'' у Панчеву, више од хиљаду грађана упознало се са животом и радом припадника 2. Центра за обуку и Специјалне бригаде.

,,Отвореном дану'' у овој касарни присуствовала је и градоначелница Панчева, госпођа Весна Мартиновић, која је са командантом 2. Центра за обуку, потпуковником Стевом Радојничкићем, обишла све садржаје акције.

Email