Вести
21.12.2011

Нови командант Речне флотиле


Пуковник Андрија Андрић преузео је данас у новосадској касарни „Александар Берић“ дужност команданта Речне флотиле. Досадашњи командант пуковник Небојша Јоксимовић одлази на нову дужност у Управи за планирање и развој Генералштаба.

Примопредаји је присуствовао командант Копнене војске генерал-мајор Милан Мојсиловић и команданти бригада и самосталних батаљона Копнене војске.

Обраћајући се присутнима, генерал Мојсиловић истакао је да Речна флотила има значајно место у систему одбране земље и значајно место и улогу у Копненој војсци.

- Припадници Флотиле са досадашњим командантом Јоксимовићем на челу постигли су запажене резултате у изградњи и одржавању оперативних способности и током године одговорно и професионално извршавали низ значајних задатака, од учешћа на међународним војним вежбама до пружања помоћи грађанима Лознице, Шапца и Бродарева. И у наредној години пред јединицом су бројни и сложени задаци које усложава тешка економска ситуација у земљи и од свих захтева штедњу и одговорно располагање расположивим материјалним ресурсима, рекао је генерал Мојсиловић.

Током своје каријере, пуковник Андрић обављао је све дужности од заступника команданта торпедног чамца до заменика команданта Флотиле поморских снага Војске Србије и Црне Горе.

Email