Вести
18.11.2008

ПОЧЕО СЕМИНАР "ОБУКА ЗА ВОЈНУ ПОЛИЦИЈУ"


У Центру за мировне операције Здружене оперативне команде ГШ ВС данас је почео тродневни семинар под називом „Обука за војну полицију“. Семинар је организовао ЦМО у координацији са Управом војне полиције ГШ ВС и у сарадњи са ОС Краљевине Данске.

Слушаоци на семинару, 30 припадника Војне полиције, имаће прилике да размене знања са колегама из Оружаних снага Краљевине Данске, који имају богато искуство из учешћа у мировним операцијама.

Семинар је отворио начелник Управе Војне полиције ГШ ВС бригадни генерал Ђуро Ћелић. Он је том приликом рекао и то да српска војна полиција има добру сарадњу са војним полицијама више земаља, и да размена знања и искустава доприноси унапређењу организације и обуке њених припадника.

Предавачи на семинару ће бити петорo припадника ОС Краљевине Данске, махом војних полицајаца са богатим искуством у мировним операцијама. Поред предавања о искуствима војне полиције у мировним мисијама, они ће упознати слушаоце и са опремом, функционисањем, принципима регрутације и другим темама значајним за војну полицију своје земље.

Email