Вести
28.11.2012

Сусрет министра Вучића и потпредседника Владе Руске Федерације Рогозина


Први потпредседник владе и министар одбране Александар Вучић састао се данас са потпредседником Владе Руске Федерације Дмитријем Рогозином. Након свечаног дочека и разговора у Палати Србија, министар Вучић и гост из Русије одржали су конференцију за новинаре у Великој ратној сали.

Говорећи о значају данашњег сусрета, министар Вучић је истакао је то једна од најзначајнијих посета представника руске Владе Републици Србији у последњих неколико година, јер је реч о делегацији и политичког и привредног и војног типа у циљу унапређења односа двеју земаља.

-Србија и Русија су изузетно пријатељске земље и ми смо захвални Руској Федерацији што помаже Републици Србији да очува територијални интегритет, али смо истовремено жељни, а то је, рекао бих обострана жеља да, унапредимо нашу како политичку, економску али и сарадњу министарстава одбране – истакао је министар Вучић додајући да руску делегацију чине најважнији представници руске индустрије, издвојивши представнике одбрамбене индустрије.

Како је најавио министар Вучић, током дана ће се разговарати о свим најважнијим питањима, а руској делегацији ће, такође бити приказано све оно што Србија може да понуди и произведе када је реч о војно-економској сарадњи. Указао је, такође, да су формирани тимови у којима учествују представници комплетне наменске индустрије и свих оних који имају могућности да понуде нешто више.

- Намера нам је да размењујемо робу, да купујемо и продајемо, али и да заједнички производимо и да извозимо и на трећа тржишта заједно – нагласио је српски министар одбране најављујући да ће до 1. фебруара поменути тимови изаћи са комплетном анализом о унапређењу војно-економске сарадње. Током разговора, додао је, договорено је унапређење војно-едукативне, војно-економске и војно-војна сарадња.

Према речима потпредседника Владе Руске Федерације Рогозина, данас се не може говорити само о намерама, већ и о важним постигнутим резултатима, оцењујући да су у оквиру данашњих разговора са председником Николићем, председником Скупштине и првим потпредседником Вучићем размотрили многе теме као наставак августовских разговора са руским председником Путином.

- Сматрам да је доласком нове Владе на чело ове земље Русија добила поузданог и стабилног партнера у свим сферама сарадње, а ми даље треба да настављамо да унапређујемо ту сарадњу – нагласио је Рогозин.

Email