Вести
21.08.2012

„Златна“ Милица Мандић на батајничком аеродрому


Припадници Ваздухопловства и противваздухоповне одбране данас су почели са припремама летачког дела програма аеромитинга “Батајница 2012“. Право изненађење постројеном саставу 204. ваздухопловне бригаде била је Милица Мандић, освајачица овогодишњег олимпијског злата у Лондону. Милицу, која је пред строј изашла из авиона Г-4, аплаузом је поздравио комплетан ваздухопловни састав.

- Ово је ново и невероватно искуство за мене. Обилазак авиона, симулација... Овде је сјајна атмосфера и људи су позитивни. Уопште нисам замишљала да то тако може да буде. Надам се да ћу 2. септембра присуствовати аеромитингу, рекла је Милица и додала да се са великим одушевљењем одазвала данашњем позиву.

Пре него што је поздравила ваздухопловце, освајачица најсјаjнијег олимпијског одличја је у пратњи команданта 204. ваздухопловне базе бригадног генерала Предрага Бандића обишла контролни торањ одакле је гледала прва увежбавања наших пилота за предстојећи аеромитинг. Затим се опробала на симулатору МиГ-29, седела у кабини истоименог авиона на стајанци, да би је на крају пред састав бригаде довезли авионом Г-4.

- Није било бољег начина да мотивишемо пилоте и припаднике ваздухопловно-техничког састава који ће са поносом бити ангажовани на представљању своје земље него да им уприличимо посету некога ко је пред милионима гледалаца репрезентовао нашу земљу на најбољи могући начин, рекао је генерал Бандић.
Email