Вести | Цивилно-војна сарадња
05.08.2014

Омладинска организација УН из Швајцарске у Генералштабу Војске Србије


У намери да сазнају нешто више о функционисању Војске Србије, представници омладинске организације Уједињених нација из Швајцарске, углавном студенти политичких наука и међународне безбедности, посетили су данас Генералштаб Војске Србије.

Том приликом, пуковник Саша Стефановић из Здружене оперативне команде Генералштаба представио је швајцарским студентима мисије и задатке наше Војске, посебно се осврћући на трећу мисију помоћи цивилном становништву у елементарним непогодама и податке о ангажовању припадника Војске који су, током недавних поплава које су задесиле нашу земљу, евакуисали више од 10 хиљада људи.

О учешћу Војске Србије у мултинационалним операцијама говорио је потпуковник Зоран Николић из Центра за мировне операције, који се и сам недавно вратио из мисије Унифил у Либану, наглашавајући да је тренутно у осам мисија УН и ЕУ ангажовано 214 припадника наше војске.

Последњи део сусрета био је резервисан за предавање Марине Костић из Министарства одбране Републике Србије, која је гостима из Швајцарске говорила о Косову и Метохији у контексту међународног права и политике.

Email