Вести
16.02.2012

Официрски бал у Врању


ФОТОГАЛЕРИЈА

У великој сали Дома Војске у Врању синоћ је одржан официрски бал, на коме су официри и подофицири 4. бригаде Копнене војске и њихове супруге и девојке показали да је оваква манифестација украс не само јединице Војске Србије, већ и Врања.

Официрски бал у ВрањуПоред припадника 4. бригаде, предвођених командантом бригадним генералом Милосавом Симовићем, балу су присуствовали и градоначелник Врања Мирољуб Стојчић и други виђенији људи из Пчињског округа.

Официрски бал почео је наступом фолклорне групе гарнизона Врање, а потом су официри и подофицири са својим супругама и девојкама одиграли Краљево и Официрско коло, валцере и кола уз врањске народне песме. Звуци Краљичиног кола, Марша краља Александра и песме „Тамо далеко“ нису оставили равнодушним ни пролазнике око зграде Дома Војске у Врању.

Припадници 4. бригаде први пут су организовали официрски бал пре четири године у жељи да подсете себе, колеге и грађане Врања на светле традиције официра врањског 1. пешадијског пука књаза Милоша Великог и њихове официрске балове.

Ове године официрски бал уклопио се у обележавање Дана Бригаде, Дана града и  Дана државности, док је реновирана зграда Дома Војске потврдила епитет најлепше градске куће.

Email