Вести
23.06.2011

Извиђачи Копнене војске на обуци


Командант Копнене војске генерал- потпуковник Љубиша Диковић, обишао је данас припаднике извиђачких јединица  1, 2, 3. и 4. бригаде Копнене војске и извиђачко диверзантске јединице Специјалне бригаде, којесе налазе на обуци у преживљавању  у природи и савлађивању водених препрека, у рејону Власинског језера.

Професионални војници ових јединица, који уче како да преживе користећи у исхрани што се може наћи на терену, по први пут се сусрећу са оваквом врстом обуке. „Домаћини“ су госте почастили специјалитетима из природе па су се на менију нашли жабљи батаци, гулаш од дивљачи, салата од шумског биља.

„Циљ обуке је да се припадници извиђачких и извиђачко диверзантских јединица обуче за обављање сложених задатака у теренским условима, као и да се оспособе за самостално припремање хране од намирница које се могу наћи у природи“, објашњава потпуковник Небојша Мичић, командант логорске просторије. „Савлађивање водених препрека увежбавали смо коришћењем формацијских чамаца, којима овим јединице располажу и сплавовима направљеним од приручног материјала.“

Генерал Диковић најбоље веслаче наградио је одсуством.

 

Email