Вести
29.04.2009

Одржано Летње спортско првенство 3. бригаде Копнене војске


У Нишу је одржано Летње спортско првенство 3. бригаде Копнене војске. Више од 300 официра, подофицира и војника, сврстаних у 6 екипа, такмичило се на спортским теренима касарне „Књаз Михаило“, стрелишту „Међа“ и спортској хали „Шивара“ у Нишу.

Припадници 3. бригаде Копнене војске надметали су се у 6 дисциплина: војном вишебоју, стрељаштву, атлетици, оријентационом кретању, одбојци и малом фудбалу. Обраћајући се такмичарима на отварању првенства, командант бригаде, пуковник Чедомир Бранковић, истакао је да су добра кондиција и физичке способности полазна основа за стицање и развијање војничких вештина.

У спринту на 100 метара најбржи је био војник Александар Жоржикић, из 34. дивизиона ЛРСВ, док је деоницу од 400 метара најбрже истрчао старији водник Драган Јовчић, из 30. командног батаљона. На стази од 3000 метара, победу је однео професионални војник Јасмин Ћатић, из 31.пешадијског батаљона.

Припадник 31. пешадијског батаљона, војник Милош Вјештица, изборио је прво место у скоку у даљ, док је професионални војник Марко Давидов, из 30. командног батаљона, најдаље бацио бомбу. На полигону пешадијскихн препрека прво место припало је потпоручнику Недељку Карпићу, из 36. тенковског батаљона.

Заслужено прво место у одбојци освојила је екипа 37. и 38. механизованог батаљона, а у малом фудбалу најбоља је била екипа 31. и 32.пешадијског батаљона.

У екипном и свеукупном пласману, прво место је припало екипи 37. и 38.механизованог батаљона из Куршумлије. Друго место освојила је екипа Команда бригаде, 30. командног и 39. логистичког батаљона из Ниша, док се на трећем месту нашла екипа 33. самоходног хаубичког артиљеријског дивизиона, 34. дивизиона ЛРСВ и 310. инжиљеријског батаљона из Прокупља.

Најбољим екипама награде је уручио потпуковник Зоран Насковић, начелник штаба 3. бригаде Копнене војске. Затварајући спортско првенство, потпуковник Насковић је честитао свим учесницима на постигнутим резултатима и показаном спортском духу.

Email