Вести
17.06.2009

ЧЕСТИТКЕ ПОВОДОМ 18. ЈУНА ДАНА СЛУЖБЕ ОСМАТРАЊА И ЈАВЉАЊА И 126. ЦЕНТРА ВОЈиН


ЧЕСТИТКА
ПОВОДОМ ДАНА 126. ЦЕНТРА ВАЗДУШНОГ ОСМАТРАЊА, ЈАВЉАЊА И НАВОЂЕЊА

„Поводом 18. јуна - Дана 126. центра ваздушног осматрања, јављања и навођења свим припадницима Центра упућујем срдачне честитке.

Савремени безбедносни изазови, а посебно потенцијалне претње од терористичких аката из ваздушног простора, захтевају високу оперативну способност система ваздушног осматрања, јављања и навођења Војске Србије у обезбеђењу потпуне контроле и сигурности ваздушног простора Републике Србије и на тај начин активно учешће у међународним активностима на супростављању тероризму.

Досадашњи резултати које сте постигли у извршавању задатака, ваш професионализам, способност и искуство, као и средства којима рукујете, гаранција су да ће и у наредном периоду небо над Србијом бити безбедно, што ће допринети даљем учвршћивању позиција наше земље на пољу регионалне сарадње и међународних интеграција.

Честитајући вам празник желим вам успех у раду и извршавању задатака.“

 

МИНИСТАР ОДБРАНЕ

Драган Шутановац

 

Ч Е С Т И Т К А

ПРИПАДНИЦИМА СЛУЖБЕ ВАЗДУШНОГ ОСМАТРАЊА И ЈАВЉАЊА,
ПОВОДОМ 18. ЈУНА – ДАНА СЛУЖБЕ

Припадницима службе ваздушног осматрања и јављања упућујем срдачне честитке поводом 18. јуна – Дана службе.

Настављајући традицију дугу готово један век, добром обученошћу, припадници ваше службе у знатној мери доприносе функционисању система ваздушног осматрања и јављања, а тиме и оперативној способности састава Ваздухопловства и противваздухопловне одбране и Војске Србије у целини.

Уверен сам да ћете и у наредном периоду радити на приближавању нашег система ваздушног осматрања и јављања европским системима контроле и надзора ваздушног простора, у чему вам искрено желим да успете.

НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА

ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

генерал-потпуковник

Милоје Милетић

 

Ч Е С Т И Т К А

ПРИПАДНИЦИМА 126. ЦЕНТРА ВАЗДУШНОГ ОСМАТРАЊА, ЈАВЉАЊА И НАВОЂЕЊА, ПОВОДОМ 18. ЈУНА – ДАНА ЦЕНТРА

Поводом 18. јуна – Дана 126. центра ваздушног осматрања, јављања и навођења, припадницима Центра честитам празник.

Упркос бројним искушењима и тешкоћама у раду, током протекле године, потврдили сте да сте у потпуности способни да добро извршавате наменске задатке.

Верујем да ћете и у наредном периоду стремити постизању још бољих резултата и дати пун допринос развоју, како вашег центра, тако и службе ваздушног осматрања и јављања.

НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА

ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

генерал-потпуковник

Милоје Милетић

 

Email