Вести
08.07.2011

У Панчеву завршен основни курс за подофицире


Данас је у Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву свечано обележен завршетак другог основног курса за подофицире.

Свечаном завршетку курса присуствовали су представници управа за људске ресурсе и обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије, представници Команде за обуку, главни подофицир Војске Србије и представници јединица Војске Србије.

Честитајући полазницима успешан завршетак курса, начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Млађен Нишевић истакао нје да су добри резултати постигнути на курсу, показатељ унапређења система избора кандидата за курс и обуке на курсу.

На свечаности су проглашени и награђени најбољи полазници курса.

- Част ми је и задовољство што сам успео да направим најважнији корак ка коначном циљу који сам себи зацртао - да наставим војничку каријеру у строју подофицира Војске Србије, речи су првог у рангу, десетара Савковић Животе из 224. центра за електронска дејства, који се у име свих полазника посебно захвалио на подршци првих подофицира и команданата матичних јединица, командира и инструктора обуке у Центру за усавршавање подофицира.

Основни курс за подофицире почео је 7. марта ове године и изведен је кроз три модула у трајању од 15 недеља, у циљу обуке кандидата за извршавање индивидуалних и колективних задатака на почетним подофицирским дужностима. Курс је успешно завршило 50 полазника.

Email