Вести
23.10.2012

Генерал Диковић обишао учеснике вежбе „Река 2012“ у Тителу


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Генерал Диковић обишао учеснике вежбе „Река 2012“ у ТителуНачелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић са замеником начелника Генералштаба генерал-мајором Миланом Бјелицом и сарадницима обишао је данас учеснике здружене вежбе „Река 2012“, распоређене у Тителу, где је реализована генерална проба дана високих званица, који ће се одржати у овом месту, у четвртак 25. октобра.

Учесници вежбе, која се реализује на 48 локација широм Србије, тада ће државном руководству, страним војним представницима, медијима и грађанима представити део способности у заштити и спасавању становништва од последица и несрећа изазваних поплавама.

Генерал Диковић одао је признање свим учесницима, напоменувши да је реч о вежби високог ризика, те да у приказу способности сви ангажовани пре свега морају водити рачуна о безбедности.

Генерал Диковић обишао учеснике вежбе „Река 2012“ у ТителуУ вежби учествују припадници Војске, Сектора за ванредне ситуације МУП, Црвеног крста Србије и Горске службе спасавања, а у вежби планираној за дан високих званица биће ангажовани и припадници Жандармерије и Хеликоптерске јединице МУП.

Хиљаду и три стотине људи, од 22. до 25. октобра, обучава се и увежбава у операцијама подршке цивилним органима у супротстављању неоружаним претњама безбедности, командовању снагама у операцијама и координацији активности у спровођењу заједничких операција из домена треће мисије Војске Србије.

Руководилац вежбе „Река 2012“ је генерал-мајор Горан Радовановић, командант вежбе је пуковник Саша Стефановић, а снагама ангажованим у приказу оперативних способности на Дану високих званица командоваће пуковник Жељко Петровић, помоћник за операције Здружене оперативне команде Војске Србије.

Email