Вести
29.08.2012

Донација Краљевине Данске српском ваздухопловству


Донација Краљевине Данске српском ваздухопловствуНа аеродрому Батајница данас је амбасадорка Краљевине Данске Мете Кјуел Нилсен уручила команданту 204. ваздухопловне бригаде Војске Србије и руководиоцу аеро-митинга бригадном генералу Предрагу Бандићу кључеве цистерни које је та земља донирала нашем ваздухопловству. То је трећа донација цистерни коју је Данска упутила Србији.

Након тога амбасадорка Данске потписала је са командантом ВиПВО бригадним генералом Ранком Живаком Протокол о будућој сарадњи у области безбедности и летења, чиме је донација ваздухопловству Србије достигла цифру од око милион евра.

Донација Краљевине Данске српском ваздухопловствуГенерал Бандић нагласио је да је то још једна потврда пријатељства ваздухопловстава Краљевине Данске и Републике Србије.

- Данска је потврдила пријатељство донирајући нам опрему која ће нам бити од помоћи да прославимо један од наших најважнијих догађаја у историји, а то је стогодишњица српског војног ваздухопловства. Наша сарадња шири се и у области организације оперативних центара и подршке јединицама које извршавају задатке трагања и спасавања, а данас је потписан и Протокол о будућој сарадњи, рекао је генерал Бандић.

Email