Вести | Спорт у Војсци
29.05.2009

Завршено Друго летње спортско првенство Копнене војске


Данас је у Краљеву свечано затворено Друго спортско првенство Копнене војске, на коме се, од 22. до 29. маја, око 300 припадника Копнене војске надметало у седам дисциплина : стрељаштву, оријентирингу, војном вишебоју, атлетици, одбојци , малом фудбалу и џудоу.

 Првенство је одржано на спортским  теренима и борилиштима у касарни «Рибница», на стрелишту »Жича», Спортском центру «Ибар» у Краљеву, на базену хотела »Бреза» и у спортској хали »Владе Дивац» у Врњачкој Бањи. Домаћини такмичења, Друга бригада Копнене војске, град Краљево и општина Врњачка Бања обезбедили су одличне услове за такмичење.

Након петодневног надметања, прво место у свеукупном пласману припало је екипи «Панчево», друго место освојила је екипа «Нови Сад» док су се на трећем месту нашли спортисти из екипе «Краљево».

У дисциплинама стрељаштво, оријентиринг и војни вишебој тријумфовали су старешине и војници из екипе «Панчево». У атлетици су победили чланови екипе «Нови Сад», док су у одбојци и малом фудбалу најбоље биле екипе «Краљево» и «Ниш 1».

Специјална награда за «фер плеј» понашање припала је екипи «Ниш 2». За најбоље такмичаре Другог спортског првенства Копнене војске проглашени су победник у спортској грани војног вишебоја, поручник Младен Стаменковић из екипе «Панчево» и победник у стрељаштву (дисциплина пиштољ ЦЗ-99) старији водник Саша Мудринић из екипе «Нови Сад».

Такмичење је затворио командант Копнене војске, генерал-потпуковник Љубиша Диковић. Он је нагласио да су домаћини из Краљева успешно организовали такмичење и да су победници Другог спортског првенства елита Копнене војске.

Свечаном затварању присуствовали су органи локалне самоуправе Рашког округа, града Краљева и општине Врњачка Бања, представници МУП-а, Жандармерије, СПЦ, школа, удружења, организација и предузећа.  

 
Email