Вести | Цивилно-војна сарадња
19.01.2015

Гарда у хуманитарној акцији


У сарадњи са децом из школских установа општине Палилула, Гарда је четврти пут учествовала у хуманитарној акцији „Чеп за хендикеп“, којом се помаже особама са инвалидитетом.

Данас су у Установи културе Палилула припадници те елитне јединице Војске Србије представницима Удружења “Life redesign” уручили велику количину чепова пет-ампалаже и лименки, чијом ће се даљом дистрибуцијом обезбедити новац за ортопедска помагала особама са инвалидитетом.

Акција није само хуманитарног, већ и социо-еколошког карактера, па је њен резултат и, за десетине тона пластике, чистији град, уз подизање еколошке свести грађана.

Велики број припадника Гарде у акцију је укључио и своје породице па је амбалажа, осим из радног окружења, доношена и од куће. На тај начин порука хуманости, по којој је Војска Србије препознатљива, на још један, креативан начин, послата је заједници.

Гардисти кажу да је значај ове активности и у томе што се особама са инвалидитетом, осим материјалне, пружа и морална подршка да се изборе са свакодневним тешкоћама.

Према речима Неда Питулић, председнице Удружења “Life redesign”, пријатеља Удружења параплегичара „Зрењанин“, који је носилац пројекта, деца из палилулских школа, која су и највреднији учесници, веома су захвалнa Гарди на великом доприносу који већ годинама на овај начин пружа особама са инвалидитетом.

Тим поводом, испред мозаика, који су деца посветила Војсци Србије,  представницима јединице уручена је захвалница.

Email