Вести
24.09.2011

„Oтворени дан“ у Крушевцу


Акција „Отворени дан“ организована је данас у касарни „Цар Лазар“ у Крушевцу. Припадници Центра за обуку логистике, Команде за развој Расинске бригаде, Центра за усавршавање кадрова АБХО и 246. батаљона АБХО осмислили су занимљив програм, у оквиру кога је, око хиљаду грађана тог града, имало прилику да види наоружање и војну опрему и приказе садржаја обуке.

Посетицима, међу којима су најбројнији били ученици основних и средњих школа, посебно је било интересантно лично наоружање, тенк М84, артиљеријска оруђа, вежба ватрогасне јединице, приказ прве помоћи, демонстрација употребе комплета за бушење бунара, рада са средствима интегралног транспорта и деконтаминација возила комплетом Санијет С21. Праве овације присутних изазвале су вештине дресираних службених паса.

За посетиоце је била отворена и спомен соба Центра за обуку логистике.

И ове године поред интересовања за живот и рад припадника Војске, велико интересовање младих било је и за конкурсе за попуну слободних радних места професионалних војника на одређено време у гарнизону Крушевац, али и јединицама Војске широм Србије о чему су могли да добију информације на инфо пулту који је био отворен за ту прилику.

По завршетку „Отвореног дана“, командант Центра за обуку логистике пуковник Милорад Димитријевић је изјавио да је циљ акције остварен јер су сви заинтересовани грађани имали прилику да се упознају са животним и радним условима у којима припадници крушевачког гарнизона извршавају своје задатке.

„Осмеси на лицима најмлађих говоре да смо приказаним садржајима задовољили њихова интересовања, а нама остаје обавеза да се за следећу акцију још боље и садржајније припремимо“ закључио је пуковник Димитријевић.

Email