Вести | Цивилно-војна сарадња
02.09.2014

Министар Гашић обишао радове у општини Мајданпек


Ministar Gašić u MajdanpekuМинистар одбране Братислав Гашић обишао је данас припаднике Војске Србије ангажоване на санирању последица недавних поплава у селу Казанска река, у општини Мајданпек.

Припадници Треће бригаде Копнене војске, помоћу три инжињеријске машине и два моторна возила самоистоваривача, реконструишу пут и враћају водоток у корито.

Разговарајући са мештанима околних села, министар Гашић рекао је да је од данас Војска активна у санацији три километра пута, који је током поплава разрушен, на захтев Привременог органа општине Мајданпек од пре месец и по. 

Ministar Gašić u Majdanpeku– Очекујем да у наредних 20 дана стање у селу буде стабилизовано, да мештани добију нови водоток потока, те да помогнемо становницима да се нормални услови за живот поново успоставе. У селу има деце која нису могла да крену у школу 1. септембра, и жао ми је због тога. Били смо ангажовани и у Крупњу, Бајиној Башти, Обреновцу и широм Србије, тако да нисмо раније могли да пошаљемо наше инжињеријске јединице у ово село – навео је министар одбране и додао да Војска наставља да помаже када добије одговарајући захтев локалних самоуправа и да је увек на услузи грађанима Србије.

Наредних дана биће ангажовано више припадника наше војске и инжињеријских машина, а ускоро ће се започети и радови у околним местима погођеним поплавама, у близини ХЕ „Ђердап“ – у селима Рудна глава, Тополница и Копана главица.
Email