Вести
14.02.2011

Пријем код председника Републике поводом Дана Војске Србије


Поводом 15. фебруара - Дана Војске Србије, председник Републике Борис Тадић приредио је данас пријем за најодговорније личности система одбране. Пријему у Председништву Србије присуствовали су министар одбране Драган Шутановац са државним секретарима, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић са члановима колегијума, најодговорније старешине Министарства одбране и Војске Србије, представници подофицирског кора, кадети Војне академије и војници.

Председник Републике Борис Тадић, уз честитке за Дан Војске, рекао је да Србија рачуна на своју војску, на њене припаднике у свим временима и свим искушењима. Он је изразио дубоко уверење да војска суштински доприноси безбедности наше земље, стабилности читавог простора југоисточне Европе и да је као таква незаобилазни чинилац мира и развоја овог дела света.

Председник је честитао на великим остварењима у претходном периоду, на реформама које су, како је оценио, дубоке и суштинске, које дефинишу један стратегијски правац развоја неопходан и у сагледавању суштинских циљева за Србију и њене грађане.

Председник Тадић је истакао да војска представља незаобилазни чинилац политичког развоја, политичких интеграција, технолошког и индустријског развоја и образовног система. То је, како је подвукао, афирмише као једну од кључних институција нашег друштва.

- Вама, господине министре, лично честитам на учињеном, и Вама генерале Милетићу, честитам на реформама које је Генералштаб и струка, у ужем смислу речи, извела у претходном периоду, уз уверење да ће војска имати исто такво место и у будућим годинама. Потврђујем још једном да, као Председник Републике Србије, не могу да замислим развој овог друштва и његову будућност без такве, кључне улоге војске у друштву, у нашој заједници – рекао је председник Тадић.

 

Email