Вести
20.12.2008

ВОЈНИЦИ ДЕЦЕМБАРСКЕ ПАРТИЈЕ ДАЛИ ЗАКЛЕТВУ


У Центрима за обуку Војске Србије данас су војници децембарске партије дали свечану заклетву.

На свечаностима које су одржане у центрима у Сомбору, Панчеву, Јакову, Ваљеву, Зајечару, Крушевцу и Лесковцу, млади војници заклетву су дали у присуству представника Генералштаба Војске Србије, локалне самоуправе и родитеља, родбине и пријатеља, који су из свих крајева Србије у великом броју дошли на данашње свечаности.

Честитке младим војницима испред Генералштаба Војске Србије упутили су, у Сомбору бригадни генерал Ђуро Ћелић, начелник Управе војне полиције, у Панчеву бригадни генерал Раде Ђурић, начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове, у Јакову генерал-мајор Божидар Форца, начелник Управе за планирање и развој, у Ваљеву генерал-мајор Драган Колунџија, начелник Управе за оперативне поослове, у Зајечару генерал-мајор Радивој Вукобрадовић, начелник Управе за телекомуникације и информатику, у Крушевцу генерал-мајор Љубомир Самарџић, начелник Управе за логистику и у Лесковцу генерал-мајор Петар Ћорнаков, начелник Управе за обуку и доктрину.

Честитајући младим војницима дату заклетву они су истакли да је ова година управо била година обуке у којој су постигнути одлични резултати, са тежиштем на осавремењавању процеса обуке и примени нових метода. Порука најмлађима у строју наше одбране је да буду добри војници који ће своје задатке у реформисаном систему обуке извршавати савесно и одговорно.

Иако је дан кишан то није сметало да велики број родитеља, родбине и пријатеља младих војника дође на данашње свечаности и са њима подели радост овог свечаног тренутка.

Email