Вести | Спорт у Војсци
17.09.2012

Завршен вишебој јединица специјалне намене


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

бригадни генерал Илија ТодоровПрва екипа 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде победник је 15. Отвореног вишебоја јединица специјалне намене, који је одржан 15. и 16. септембра у рејону Фрушке горе.

Стазу дугу скоро 40 километара припадници те екипе прешли су за пет сати и 57 минута, пласиравши се тако испред екипе 72. извиђачко-диверзантског батаљона и треће екипе 63. падобранског батаљона, које су освојиле друго и треће место.

Најбољи стрелац шампионата је разводник Никола Пешић, такође из 63. падобранског батаљона, а капетан Стефан Николчев, припадник оружаних снага Бугарске чија екипа је заузела девето место, најбољи је страни такмичар.

Специјалци Румуније освојеним седмим местом обезбедили су себи титулу најуспешнијих у категорији страних учесника, а посебно признање за фер-плеј припало је екипи оружаних снага Бугарске.

Награђени учесници 15. Отвореног вишебоја јединица специјалне намене-Још једном уверили смо се да је тим јак онолико колико је јака његова најслабија карика и да само добар тимски рад, другарство и снажна воља могу победити и у најтежим ситуацијама. Управо то одликује специјалне јединице, најелитнији део оружаних снага, истакао је командант Специјалне бригаде бригадни генерал Илија Тодоров, затварајући такмичење.

Спортски дух, добра организација и одличан рад судија, према његовим речима, обележили су овогодишњи вишебој, напоменувши да су нијансе одредиле победника међу подједнако припремљеним и увежбаним учесницима.

Током два дана 53 такмичара разврстаних у 9 екипа, на стази дугој 40 километара надметали су се у 14 дисциплина, међу којима биле су извлачење рањеника, савлађивање различитих препрека, гађање бомбом, ножем, пиштољем и аутоматском пушком, претрес терена.

Email