Вести
19.06.2010

Гардисти на Панчевачком карневалу


Припадници Гардијског батаљона ВС наступили су вечерас као гости изненађења пре церемоније отварања другог дана Панчевачког карневала.

У свечаној поворци главним улицама, Репрезентативни оркестар Гарде који се управо вратио са Међународног фестивала војних оркестара у Линцу, приредио је концерт свирајући традиционалне српске корачнице и маршеве, под диригентском палицом поручника Дејана Ђурова.

У наставку програма припадници гардијских чета, гардисти, официри и подофицири, професионални војници и војници на редовном служењу војног рока, извели су атрактивне вежбе са пушком, односно "егзирцир", а ешалоном су командовали капетани Драган Јаковљевић и Мирко Митрић.

Гарда је ове године прославила јубилеј 180 година постојања, а наступ на овој манифестацији је још један у низу у години обележавања тог значајног јубилеја.

Свечаности отварања другог дана Панчевачког карневала присуствовли су представници Војске Србије.

Панчево има традицију карневала која датира из 19. века, а последњих неколико година, у организацији Асоцијације "Пријатељи Панчева", карневал је постао најважнији догађај у граду и највећа међународна карневалска манифестација у Србији.

Панчевачком карневалу присуствовао је велики број посетилаца, учесника, амбасадора и високих званичника из земље и иностранства. Ова манифестација је спој различитих карневалских традиција и култура из целог света, чији јесаставни део и међународна сарадња и размена.

 

Email