Вести
25.04.2012

Министар Шутановац у Чачку


Министар одбране Драган Шутановац са сарадницима посетио је данас Технички ремонтни завод и компанију „Слобода“ у Чачку. Током посете, министар је уручио и кључеве шест станова активним и пензионисаним припадницима система одбране у том граду.

Након разговора са руководством ТРЗ „Чачак“, министар одбране је са сарадницима и у пратњи директора те установе, пуковника Горана Марјановића, обишао тактичко-технички збор, погон за ремонт возила гусеничара, испитну станицу за моторе и капацитете за одржавање телекомуникационих уређаја.

Током посете Заводу, министар Шутановац је истакао да je ТРЗ  „Чачак“, један од важних ресурса Министарства одбране и Војске Србије, не само због ремонта домаћег наоружања и војне опреме које користи Војске Србије већ и због могућности пружања услуга иностраним партнерима.

- Очекујемо да ће Србија у наредном периоду имати један изузетно озбиљан уговор по питању ремонта и модернизације тенкова М-84 - рекао је министар одбране наглашавајући да ће носилац тога бити Технички ремонтни завод  „Чачак“.

Говорећи о том уговору, министар је подсетио да је деведесетих година тенк М-84 продат Кувајту, а да већ неколико година нудимо могућност ремонта и модернизације тог тенка.

- Верујемо да ћемо у наредном периоду имати коначно позитивне и конкретизоване податке из Кувајта и тиме покренути једну сасвим нову еру односа - закључио је министар Шутановац.

Министар је истакао да му је посебно драго што је после дугог низа година расписан конкурс за пријем 125 лица у ТРЗ  „Чачак“, међу којима ће бити и млади стручњаци.

-Као што смо обећали, ширимо капацитете, јер имамо потребе за младим и стручним људима- рекао је министар Шутановац напомињући да већ дужи низ година инжењери нису успевали да се запосле у Чачку.

Директор Завода је истакао да ће међу 125 примљених бити 32 инжењера, 26 са факултетом и шест са вишом школом, који ће бити распоређени на места технолога у погонима. Остала места, према његовим речима резервисана су за висококвалификоване и квалификоване мајсторе, којих треба највише.

Министар одбране је, на крају посете Техничком ремонтном заводу, уручио кључеве шест станова активним и пензионисаним припадницима система одбране у том граду.

- Ово је наставак плана од пет хиљада стамбених решења за пет година - рекао је министар Шутановац и истакао да ће политика Министарства одбране и даље бити усмерена ка решавању стамбеног питања што већег броја припадника војске.

Email