Вести
09.06.2012

Завршен Лидерски курс у Центру за обуку подофицира


У Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву 59 професионалних војника успешно је завршило четворонедељни Лидерски курс.

Завршен Лидерски курс у Центру за обуку подофицираПолазници су овладали потребним и захтеваним вештинама и способностима  које се постављају испред данашњег лидера за ниво групе-тима.

Сам чин завршетка Лидерског курса протекао је у атмосфери анализе курса на којој су поред припадника Центра за обуку и усавршавање подофицира присуствовали командант Команде за обуку бригадни генерал Душан Стојановић, главни подофицир Команде за обуку заставник Дејан Агочевић и начелник Одељења за обуку Команде за обуку пуковник Жељко Чобић.

Генерал Стојановић је уручио полазницима сертификате о завршеном Лидерском курсу, а најбољем полазнику курса, десетару Саши Тошићу из 1. бригаде Копнене војске, уручио је и пригодну књигу.

Десетар Саша Тошић је, обраћајући се присутнима као најбољи у генерацији, изразио задовољство оним што је на курсу научио уз оцену да ће стечено знање практично применити у јединици.

Лидерски курс је први корак до подофицирског чина, а похађају га изабрани професионални војници по препоруци првих и главних подофицира у јединицама Војске Србије, уз услов да морају бити најмање две године у професионалној војној служби.

Email