Вести | Цивилно-војна сарадња
01.12.2017

Отворени дан у Центру за обуку везе и информатике


Центар за обуку везе и информатике организовао је данас у касарни “Војвода Радомир Путник“ у Горњем Милановцу акцију „Отворени дан“. У данашњој акцији учествовали су и припадници Четвртог батаљона везе из Бригаде везе и припадници Првог складишног батаљона Централне логистичке базе.Бројни грађани Горњег Милановца, деца из школских установа, представници градских институција, као и чланови породица професионалних припадника јединице имали су прилику да виде наоружање, средства и опрему којима јединица располаже.

За посматраче су посебно били интересантни прикази рада и поступака водича и службеног пса, поступања појединца и јединице у гашењу пожара, рада послуга и постављања станица телекомуникација на успостави и одржавању комуникација, као и приказ савремених уређаја телекомуникација.

Уз захвалност посетиоцима, посебно оним најмлађим, командант Центра за обуку везе и информатике потпуковник Недељко Планојевић истакао је да је циљ акције да се грађанима прикаже обученост припадника јединице за извршавање додељених мисија као и промовисање војног позива.

Email