Вести
07.09.2010

ПОСЕТА НАЧЕЛНИКА ГЕНЕРАЛШТАБА ОРУЖАНИХ СНАГА ПОРТУГАЛА


Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић примио је начелника Генералштаба Оружаних снага Португала генерала Луиса Валенсу Пинта који се, са сарадницима, налази у вишедневној посети Војсци Србије. Та посета је наставак билатералне сарадње започете фебруара прошле године, потписивањем споразума у области одбране у Лисабону.

- Током претходног периода реализовано је више активности на плану унапређења међусобних односа, министар одбране Португала био је гост Министарства одбране Србије, размењене су делегације ВМА и Војне болнице Португала, развијена је и сарадња у области обуке специјалних јединица, истакао је начелник ГШ Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић, оцењујући да португалска војска има значајно искуство у мировним мисијама, као и у професионализацији оружаних снага коју су успешно окончали.

Истичући да посета Генералштабу и Војсци Србије представља још један показатељ позитивног развоја билатералне сарадње двеју војски, начелник Генералштаба Оружаних снага Португала генерал Пинто је рекао да ће та земља ускоро поставити изасланика одбране у Београду. Генерал Пинто данас се сусрео и са министром одбране Драганом Шутановцем.

Email