Вести | Цивилно-војна сарадња
27.11.2012

ВОЈНИ ЛЕКАР НА СЕЛУ У ПАНЧЕВАЧКОМ И ЗАЈЕЧАРСКОМ ГАРНИЗОНУ


ВОЈНИ ЛЕКАР НА СЕЛУ У ПАНЧЕВАЧКОМ И ЗАЈЕЧАРСКОМ ГАРНИЗОНУУ оквиру пројекта цивилно војне сарадње и у сарадњи са органима локалних самоуправа, домовима здравља и Црвеним крстом, припадници Команди за развој Банатске и Тимочке бригаде, претходних дана су реализовали неколико акција у циљу пружања лекарске и ветеринарске помоћи сеоском становништву у околини Панчева и Зајечара.

Медицински тим Команде за развој Банатске бригаде реализовао је акцију „Војни лекар на селу“ у селима Дужине, Шурјан и Вишњићево, приликом чега је локалном становништву контролисан рад срца, измерен ниво шећера у крви и крвни притисак, а војни ветеринар је заинтересоване мештане информисао о превентивној заштити од болести животиња, начинима исхране и лечења оболелих животиња.

У овим акцијама медицински тим Команде за развој Банатске бригаде прегледао је више од 100 деце, старијих, изнемоглих и болесних становника, па су по речима мештана, овакве акције увек добродошле.

ВОЈНИ ЛЕКАР НА СЕЛУ У ПАНЧЕВАЧКОМ И ЗАЈЕЧАРСКОМ ГАРНИЗОНУКоманда за развој Банатске бригаде ће у наставку пројекта, већ у четвртак реализовати акцију и у селу Купиник - општина Пландиште.

У селима Ковилово и Смедовац у општини Неготин, акцију су реализовали припадници Команде за развој Тимочке бригаде, где су екипе извршиле едукацију становништва о заразним болестима заједничким за животиње и људе, општи лекарски преглед и обилазак старачких домаћинстава. Поред више од 70 прегледаних у локалној амбуланти, извршен је преглед и обилазак старих и непокретних мештана у својим домаћинствима.

Црвени крст из Неготина, обезбедио је и поделио социјално угроженим лицима хигијенске пакете и пакете хране, чиме је допринео хуманости ове акције.
Email